Γιατί ποντάρουμε λιγότερο στις εθνικές ομάδες;
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν καλύτερη περίοδο για στοίχημα, όταν έχουν υποχρεώσεις οι σύλλογοι για τα πρωταθλήματά τους και όχι οι εθνικές ομάδες. Δεν είναι κανόνας βέβαια, ότι οι περισσότεροι παίκτες στοιχήματος επιλέγουν πρωταθλήματα, όμως είθισται να παίζουμε πιο… “χαλαρά” όταν έρχονται οι διακοπές για διεθνείς υποχρεώσεις των ομάδων.
Όμως, γιατί οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πονταρίσματά τους στα πρωταθλήματα;
Αυτό έχει λογική, αφού όταν παρακολουθείς από κοντά ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δημιουργείς μια σχέση, που οδηγεί σε πιο ασφαλή συμπεράσματα και έτσι, σε πονταρίσματα χαμηλότερου ρίσκου. Κανείς φυσικά δε μπορεί να εγγυηθεί τα κέρδη, ωστόσο σαφώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αυξημένες.
Τι γίνεται όμως όταν στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εθνικές ομάδες;
Εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται. Ως γνωστόν, οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων είναι σπάνιες μέσα στη σεζόν, όταν μιλάμε για προκριματικά διοργανώσεων ή φιλικά και όχι μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ, Euro, Κόπα Αμέρικα), όπου οι ομάδες έχουν μια συνέχεια στην παρουσία.
Τα προκριματικά και τα φιλικά είναι 1-2 παιχνίδια ανά συνήθως τρεις –ή και περισσότερους- μήνες, κατάσταση που κάνει τη ζωή του παίκτη πιο δύσκολη. Τα ρόστερ των εθνικών διαφοροποιούνται, ενώ οι εμφανίσεις τους δεν έχουν συνέχεια.
Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι οι παίκτες γνωρίζουν σαφώς λιγότερα πράγματα για τις εθνικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις επιλογές τους και σε καμία περίπτωση να μη βασίζονται στο μοτίβο του κανονικού στοιχηματισμού που έχουν συνηθίσει στα πρωταθλήματα των χωρών.
Η μελέτη είναι δυσκολότερη, το ρίσκο υψηλότερο, στοιχεία που πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του πριν αποφασίσει να βάλει το χέρι στην τσέπη.