photo 1 theoria
July 9, 2022 Θεωρία Στοιχήματος goal-goal no goal Στοιχηματική θεωρία στοιχηματική ορολογία

Goal/Goal και No Goal – Τι σημαίνουν και πώς τα ποντάρετε

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες με στόχο να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για ποντάρισμα στους παίκτες, έχουν δημιουργήσει δεκάδες κατηγορίες στους αγώνες για στοίχημα.

Μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές πλέον, είναι το goal/goal και το no goal. Οι συγκεκριμένες επιλογές ανήκουν φυσικά στην κατηγορία των τερμάτων που θα σημειωθούν σε μια αναμέτρηση. Μπορείτε να τα βρείτε και με τις συντομογραφίες G/G και N/G.

Τι σημαίνουν

Το στοίχημα goal/goal (G/G) σημαίνει ότι για να είναι επιτυχημένο το ποντάρισμα πρέπει να σκοράρουν και οι δύο ομάδες τουλάχιστον ένα γκολ.

Το στοίχημα no-goal (N/G) σημαίνει ότι για να είναι επιτυχημένο το ποντάρισμα πρέπει να σκοράρει μία από τις δύο ομάδες ή καμία από τις δύο.

Από τα δύο, αναμφίβολα το G/G είναι πιο δημοφιλές, αφού ο σκοπός του αθλήματος είναι δεδομένα το γκολ και όλοι αρέσκονται στο πλούσιο θέαμα και το υψηλό σκορ. Η αντίστροφη επιλογή NG δε θεωρείται το ίδιο εμπορική. Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι πιθανότητες να μη σκοράρει η μια εκ των δύο ομάδων είναι πάντα αρκετές, ωστόσο αυξομειώνονται ανάλογα με την υφή της αναμέτρησης.

Τι να προσέξετε πριν ποντάρετε

Ο πρώτος παράγοντας που οφείλουμε να λάβουμε υπ’ όψιν, είναι η φόρμα των ομάδων. Σημαντικά ζητήματα είναι επίσης οι επιδόσεις τους ανάλογα με την έδρα (εντός-εκτός), αν προκύπτουν βασικές απουσίες (έχει σημασία αν δεν παίζει ο αρχισκόρερ ή ο βασικός στόπερ), η σημασία του αγώνα και αν προκαλείται άγχος για το αποτέλεσμα (συνήθως εδώ έχουμε πολλά NG) και τέλος, οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες (το κακό γήπεδο ή οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες αυξάνουν τις πιθανότητες για NG).

Σε ό,τι αφορά το G/G, είναι προφανές ότι περισσότερες πιθανότητες για επιβεβαίωση συναντάμε σε αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο επιθετικές ομάδες (π.χ. Ντόρτμουντ – Μονακό). Επίσης, θα πρέπει να αναζητάμε παιχνίδια όπου ο φιλοξενούμενος είναι ανώτερη ομάδα (π.χ. Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός), όμως ο γηπεδούχος μειώνει κάπως το μεταξύ τους χάντικαπ λόγω έδρας και έχει πιθανότητες να σκοράρει για να επιβεβαιώσει το G/G.

Παιχνίδια που πάντα προσφέρονται για G/G είναι οι ρεβάνς (είτε σε Ευρώπη, είτε στα εγχώρια Κύπελλα), όπου η μια εκ των δύο ομάδων κυνηγά ανατροπή ή «καίγεται» για να σκοράρει.

Το αντίθετο σενάριο στις ρεβάνς, δηλαδή όταν μια ομάδα επιζητά να κρατήσει το «μηδέν», προσφέρεται για ποντάρισμα στο NG (αν έχει κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς). Το NG είναι πάντα μια επιλογή και σε παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους (π.χ. Ολυμπιακός – Κέρκυρα), όπου το πιθανότερο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι δε θα απειλήσουν. Σ’ αυτά τα ματς πάντα έχει αξία το συνδυαστικό Άσσος + NG, όπου ανεβάζουμε αισθητά την απόδοση για καλύτερο στοίχημα.