Οδηγός για στοίχημα σε κάρτες
Η ποικιλία των στοιχηματικών αγορών μεγαλώνει συνεχώς και οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο αφουγκράζονται τις επιθυμίες των παικτών. Πέρα, λοιπόν, από τα δημοφιλή πονταρίσματα στο τελικό αποτέλεσμα ή στο G/G – No Goal, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις άξιες αναφοράς, όπως είναι το στοίχημα σε κάρτες. Ο αριθμός των παικτών που ποντάρει στη συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά αυξάνεται διαρκώς, καθώς βοηθάει πολύ η χρήση της στατιστικής, ενώ παράλληλα είναι πιο συχνό το φαινόμενο του εντοπισμού λαθών από τους bookmakers στα τοποθετούμενα όρια.
Οι δημοφιλείς αγορές στο στοίχημα σε κάρτες
Ο αριθμός των αγορών για στοιχήματα σε κάρτες είναι μεγάλος και μάλιστα σε σημαντικές διοργανώσεις (βλέπε Champions League ή Παγκόσμιο Κύπελλο) θα βρείτε πληθώρα ειδικών στοιχημάτων, όπως ατομικά στοιχήματα για το αν κάποιοι παίκτες θα δεχθούν κάρτα ή όχι. Όσον αφορά τις δημοφιλέστερες αγορές στο στοίχημα σε κάρτες αυτές είναι οι εξής: α) Under/Over (έχει να κάνει με το συνολικό αριθμό καρτών που θα βγουν στο παιχνίδι ή με τις κάρτες που θα αντικρίσει μία ομάδα), β) Ομάδα με τις περισσότερες κάρτες μέσα στο παιχνίδι, γ) Ομάδα η οποία θα δεχθεί πρώτη την κίτρινη κάρτα, δ) Πότε θα δοθεί η πρώτη κίτρινη κάρτα (το 90λεπτο χωρίζεται σε διαστήματα που μπορεί να είναι 10λεπτα, 15λεπτα, 20λεπτα ή 30λεπτα), ε) Αν θα υπάρξει κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι, στ) Σύνολο καρτών (εδώ οι επιλογές προσιδιάζουν σε αυτές των γκολ και είναι 0-1, 2-3, 4-6 κλπ.).
Σημειώστε, επίσης, ότι απαιτείται και σημαντική μελέτη των όρων πριν στοιχηματίσετε. Για παράδειγμα, αν κάποιος παίκτης που κάθεται στον πάγκο δει κάρτα, αυτή δεν υπολογίζεται στο συνολικό αριθμό καρτών στις περισσότερες εταιρίες.
Προγνωστικά για κάρτες: Τα σημεία προσοχής
Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε να παίξετε ένα στοίχημα σε κάρτες, να δίνετε προσοχή σε συγκεκριμένες παραμέτρους, τις οποίες σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια:
α) Στατιστικά: Αναφέραμε και παραπάνω ότι η στατιστική μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό «όπλο» για έναν παίκτη που ασχολείται με το στοίχημα σε κάρτες. Είναι γεγονός ότι τα στατιστικά της εκάστοτε ομάδας, αλλά και του διαιτητή, επαληθεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις.
β) Προκλητικοί/Αντιαθλητικοί παίκτες – Αυστηροί διαιτητές: Μία ματιά στο ρόστερ των δύο αντιπάλων και στο διαιτητή μιας αναμέτρησης μπορεί να… βγάλει λαβράκια. Περιπτώσεις παικτών όπως ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Ντιέγο Γοδίν και ο Σέρχιο Ράμος προσφέρονται για παιχνίδι με τις κάρτες, αν δει κάποιος τους… αριθμούς τους στο συγκεκριμένο τομέα. Όσον αφορά τους διαιτητές, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βρετανού Μάικ Ντιν, ο οποίος αρέσκεται ιδιαίτερα στο να βγάζει κάρτες. Όταν, λοιπόν, παρατηρείτε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να είστε σε εγρήγορση.
γ) Ντέρμπι: Μία… ειδική κατηγορία αγώνων, όπου το ενδεχόμενο ύπαρξης κίτρινων ή κόκκινων καρτών αυξάνεται. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του αγώνα αυτού καθεαυτού, υπάρχει περίπτωση να «υπάρχουν χρωστούμενα» από το ματς του πρώτου γύρου ή της προηγούμενης σεζόν, ενώ αρκετές φορές η κόντρα μεταξύ δύο προπονητών (βλέπε Βενγκέρ – Μουρίνιο στο πρόσφατο παρελθόν) επηρεάζει σίγουρα και την ψυχολογία των παικτών.
δ) Τακτική συμπεριφορά των ομάδων: Κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία παιχνιδιού, παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν πολύ σοβαρά. Για παράδειγμα, η Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε συνηθίζει να αγωνίζεται πολύ σκληρά στα κρίσιμα παιχνίδια της στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, σε παιχνίδια του ελληνικού και κυπριακού πρωταθλήματος παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικής άμυνας από το αουτσάιντερ. Το στοιχείο αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία νεύρων για το φαβορί, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα από παίκτες του αουτσάιντερ. Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, η… κατάσταση για ύπαρξη καρτών είναι ευνοϊκή.
ε) Ο «εκβιασμός» για «κιτρίνισμα»: Το φαινόμενο που θα σας αναφέρουμε παρατηρείται συχνά. Αν μία ομάδα έχει σημαντικό παιχνίδι μετά από δύο εβδομάδες, τότε οι παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών επιδιώκουν το «κιτρίνισμα», προκειμένου να εκτίσουν την ποινή στο επόμενο ματς και να δώσουν κανονικά το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση. Η εξέταση αυτής της παραμέτρου πριν από κάθε αγώνα μπορεί να σας οδηγήσει σε κέρδη από το στοίχημα σε κάρτες.
Ευνοϊκές περιπτώσεις για κίτρινες κάρτες
Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που ευνοούν το παιχνίδι με τις κίτρινες κάρτες και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αδράξετε την ευκαιρία, όταν αυτές παρατηρηθούν.
α) Τα λάθη των bookmakers: Με δεδομένο ότι η αγορά στις κάρτες δεν είναι πολύ εμπορική (συγκρινόμενη με άλλες), αυξάνεται η πιθανότητα λάθους από τους bookmakers. Έχουν παρατηρηθεί παιχνίδια, στα οποία και οι δύο αντίπαλοι ήταν επιρρεπείς στις κάρτες, όμως η εταιρία τοποθετούσε πολύ κάτω το ασιατικό όριο (πχ. στο Under/Over 4.5). Αν, λοιπόν, είστε κατάλληλα ενημερωμένοι, τότε οι πιθανότητες κέρδους αυξάνονται.
β) Ρυθμός αγώνα και τακτική: Πολλές ευκαιρίες για κέρδος από τις κίτρινες κάρτες προκύπτουν και στο live. Σκεφτείτε για παράδειγμα ένα παιχνίδι, στο οποίο το αουτσάιντερ βρίσκεται μπροστά στο σκορ και θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα, με το φαβορί να πιέζει για την ανατροπή. Η λογική λέει ότι το αουτσάιντερ θα καταφύγει σε αντιαθλητικό και σκληρό παιχνίδι, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Άρα… το «κιτρίνισμα» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
γ) Να βγει νωρίς η πρώτη κίτρινη κάρτα: Στοχεύστε σε παιχνίδια που είναι ντέρμπι ή σε επαναληπτικούς διπλών αναμετρήσεων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η ένταση είναι εμφανής από τα πρώτα λεπτά και σε περίπτωση που προκύψει αυστηρός διαιτητής από τη μελέτη της στατιστικής, τότε ενδείκνυται το ποντάρισμα στο να βγει η πρώτη κίτρινη κάρτα στο πρώτο 10λεπτο ή 20 λεπτο (αναλόγως των ορίων που θέτει η κάθε εταιρία).
Ευνοϊκές περιπτώσεις για κόκκινες κάρτες
Σαφώς το ενδεχόμενο εμφάνισης κόκκινης κάρτας είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με την κίτρινη, όμως και πάλι υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία αν ληφθούν υπ’ όψιν, ευνοούν το συγκεκριμένο ποντάρισμα.
α) Ανοιχτές κόντρες: Σκεφτείτε πόσο προκλητικός είναι ο Ζεράρ Πικέ πριν από τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επαναφέρετε στο μυαλό σας (όπως τονίσαμε και παραπάνω) την κόντρα Βενγκέρ – Μουρίνιο ή τις σχέσεις… αγάπης του Πάμπλο Γκαρσία με τον Ολυμπιακό, όταν ο Ουρουγουανός αγωνιζόταν ως παίκτης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι συγκεκριμένες κόντρες μπορούν να «βάλουν φωτιά» σε έναν αγώνα και να προκύψουν κόκκινες κάρτες όχι μόνο για τους… ηθικούς αυτουργούς.
β) Παράδοση… μίσους: Αναφέραμε και παραπάνω για τα ντέρμπι, όμως κάποια εξ αυτών χαρακτηρίζονται από άσβεστο μίσος μεταξύ των δύο αντιπάλων. Αν μελετήσετε με προσοχή την προϊστορία σε συγκεκριμένα ζευγάρια (βλέπε Σεβίλλη – Μπέτις), θα δείτε ότι παραδοσιακά ο αριθμός των καρτών είναι μεγάλος κι επομένως αυξάνονται οι πιθανότητες για κόκκινη.
γ) Τα νεύρα: Κάποιος παίκτης ενδέχεται να εκνευριστεί σφόδρα από ένα σκληρό μαρκάρισμα ή από μία λαθεμένη υπόδειξη του διαιτητή και στην πορεία του αγώνα να μην μπορέσει να συγκρατήσει τα νεύρα του. Σε περίπτωση, λοιπόν, που παρακολουθείτε ζωντανά το παιχνίδι κι εντοπίσετε μια τέτοια περίπτωση, αν σας καλύπτει και η απόδοση, αξίζει να στοιχηματίσετε για την ύπαρξη κόκκινης κάρτας.