Τι είναι το Draw No Bet (DNB) και πώς παίζεται;
Σίγουρα θα έχετε βάλει κάποια φορά στοίχημα με ένα φίλο σας, ποντάροντας εσείς στον Άσο κι αυτός στο Διπλό σε έναν αγώνα και συμφωνώντας να μην κερδίσει κανείς σε περίπτωση ισοπαλίας. Αν αναρωτιέστε αν το ίδιο στοίχημα μπορεί να μπει και με αντίπαλο τον bookmaker, η απάντηση είναι θετική. Αναφερόμαστε στο περίφημο Draw No Bet (DNB), που εξελίσσεται σταδιακά σε μία από τις πιο δημοφιλείς στοιχηματικές αγορές (πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις πιο εύκολες μορφές του ασιατικού χάντικαπ). Με την επιλογή του Draw No Bet, ο παίκτης ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα και σε περίπτωση ισοπαλίας του επιστρέφεται το ποντάρισμα.
Η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ συμφέρουσα, καθώς προσφέρει σημαντικά περιθώρια κέρδους στον παίκτη με την ύπαρξη του «μαξιλαριού ασφαλείας» της ισοπαλίας. Στον ελληνικό χώρο το στοίχημα Draw No Bet ενδέχεται να το συναντήσει κανείς και με τις ονομασίες «Ισοπαλία όχι στοίχημα» και «Στοίχημα χωρίς ισοπαλία».
Πώς παίζεται, όμως το Draw No Bet; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως… Σε περίπτωση ενός αγώνα μεταξύ μίας ομάδας Α και μίας ομάδας Β, αν ο παίκτης στοιχηματίσει στον Άσο DNB, τότε το στοίχημα κερδίζεται με νίκη της ομάδας Α. Αν κερδίσει η ομάδα Β το στοίχημα είναι χαμένο, ενώ αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε το ποντάρισμα επιστρέφει στον παίκτη. Στην αντίθετη περίπτωση, αν ο παίκτης ποντάρει στο Διπλό DNB, απαιτείται νίκη της ομάδας Β για να αποβεί κερδισμένο το στοίχημα. Αν επικρατήσει η ομάδα Α το στοίχημα χάνεται, ενώ αν το ματς συνδυαστεί με την ισοπαλία, το ποντάρισμα επιστρέφεται.
Οι παραλλαγές του Draw No Bet
Πέρα από την κλασική εκδοχή του Draw No Bet, μπορείτε να βρείτε διαφορετικές παραλλαγές της συγκεκριμένης στοιχηματικής αγοράς σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες. Για παράδειγμα, υπάρχει το Draw No Bet πρώτου – δευτέρου ημιχρόνου. Άλλη παραλλαγή είναι η λεγόμενη «γηπεδούχος όχι στοίχημα». Εδώ ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στην ισοπαλία ή στο Διπλό και σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας του επιστρέφεται το ποντάρισμα. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, μπορούμε να βρούμε και την επιλογή «φιλοξενούμενος όχι στοίχημα». Σε αυτή την περίπτωση, το ποντάρισμα γίνεται είτε στον Άσο είτε στην ισοπαλία και επιστρέφεται αν ο αγώνας λήξει με νίκη του φιλοξενούμενου.
Τα σημεία προσοχής στο Draw No Bet
Πρέπει, αρχικά, να σας πούμε ότι η επιλογή του Draw No Bet ενδείκνυται όταν θέλετε να πάτε κόντρα στο φαβορί ενός αγώνα. Ταυτόχρονα, πριν προχωρήσετε στο ποντάρισμα στη συγκεκριμένη αγορά, είναι καλό να προσέξετε κάποιες παραμέτρους, οι οποίες είναι οι εξής: 1) η φόρμα των ομάδων στα τελευταία παιχνίδια τους, 2) τα στατιστικά των ομάδων και ενδεχόμενη ροπή τους προς τις ισοπαλίες, 3) οι πιθανές απουσίες σημαντικών παικτών, 4) η προϊστορία στις συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, 5) οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, 6) η ύπαρξη βαθμολογικού κινήτρου (αν ο αγώνας είναι σημαντικός για κάποιον από τους δύο αντιπάλους ή αν πρόκειται για ένα αδιάφορο ματς).
To Draw No Bet στο Live Betting
Όπως είναι λογικό, κάποιος μπορεί να προτιμήσει την επιλογή του Draw No Bet και στο ζωντανό στοίχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο Live Betting οι παίκτες επιλέγουν να ποντάρουν στην ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κι εδώ, όμως, χρειάζεται ο έλεγχος κάποιων παραμέτρων, προκειμένου να μειωθεί το όποιο ρίσκο. Για παράδειγμα, έχει μεγάλη σημασία το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται ο αγώνας. Ταυτόχρονα, παίζει σημαντικό ρόλο η συμπεριφορά της ομάδας που ηττάται (αν έχει πετύχει ανατροπές κατά τη διάρκεια της σεζόν). Επιπρόσθετα, χρειάζεται κάποιος να εξετάσει και την εικόνα της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών (αν πιέζει για την ανατροπή ή αν δείχνει συμβιβασμένη με το αρνητικό αποτέλεσμα).